Lieve Saffie


15

Lieve Saffie,

Je kent mij niet…ik jou ook niet om eerlijk te zijn. Maar door een gestoorde actie van een man, ben jij nu ineens nieuws en ziet de hele wereld jouw foto. De foto van het achtjarige meisje dat tegen wil en dank wereldnieuws werd…

Gisteravond was je op het concert van Ariana Grande. Heb je genoten? Ik hoop het van ganser harte. Ik hoop dat je hebt gedanst, hebt gezongen en dicht bij Ariana bent geweest. Misschien was het wel je eerste concert. Heb je al die mensen gezien? De lampen, het licht? Heb je de bas gevoeld? Je juf beschrijft je als ‘een prachtig meisje, in elk opzicht waar iedereen gek op was (bron: RTL-nieuws). Ik denk dat ik je als juf graag in mijn klas had gehad. 

Wat bezielt een man om zichzelf samen met zoveel anderen op te blazen. Welke ideologie hangt hij aan. Ik geloof niet dat er een godsdienst is die dit stimuleert of eist van zijn volgelingen. Dit is het werk van een selecte groep idioten die een onnodige tweedeling in de maatschappij willen creëren. Die haat willen zaaien, onrust en verdriet willen verspreiden. 

Helaas lijken ze in hun missie te slagen…op social media zie ik de meest haatdragende teksten voorbij komen, sinds de naam van de man die jou doodde bekend is. Stigmatiserend, vol van haat en ondoordacht zijn de termen die rondvliegen. Had jij dat gewild lieve Saffie? Waarschijnlijk had jij, als kind, vriendjes en vriendinnetjes uit allerlei lagen en culturen. Ik weet het niet zeker, Het is een aanname, maar ik kan het me zo voorstellen. Kinderen kijken niet naar kleur, geloof of afkomst. Kinderen kijken namelijk naar de inhoud: ze vinden je aardig of niet! 

Lieve Saffie, ik hoop voor jou dat je geen pijn hebt gevoeld, geen angst hebt gekend en dat je nu op een fijne plek bent…

Rust zacht….

liefs-annemarel


15