Help de leeuw eet mijn mandarijn!


7

Voor een klein mannetje die gek is op leeuwen mag er één ding niet ontbreken als hij gaat trakteren….juist…een leeuw!

Zaterdag wordt onze kleine man twee jaar en dat betekent dat hij ook mag trakteren op de kinderopvang….morgen al! Natuurlijk zat dat niet in mijn schema. Gevalletje foute planning! Hij gaat normaal namelijk altijd op maandag…maar omdat het maandag 2e Pinksterdag is, heb ik geruild. Anyway, boel gelul in de ruimte om gewoon te zeggen dat ik te laat was.

Dus moest ik gisteravond als een idioot aan de slag om nog een geschikte traktatie te vinden die in één middag gemaakt kon worden, mét hulp van een 5-jarig meisje. Want die liet zich deze kans natuurlijk niet door haar neus boren.

Tijdens mijn zoektocht had ik twee doelen voor ogen:

1. Het moest gezond zijn…niet alleen omdat ik dat gewoon vind, maar ook gewoon omdat Pim echt heel erg gek is op fruit.

2. Er moest op zijn minst iets van een leeuw in voorkomen. Tijger zou een goed alternatief zijn. Maar leeuw was optie nummer één. Pim is namelijk totaal (understatement) idolaat van leeuwen.

Dus surfde ik het halve Internet af op zoek naar HET geschikte idee. Maar ken je dat gevoel: Het is allemaal super leuk, maar ook allemaal net niet (of gewoon teveel werk!)

Screenshot_20170531-212050-768x1180

Screenshot Google afbeeldingen

En zo kwam ik na enig surfen uit bij de leeuw van Dick Bruna! Onder het mom van ‘wie is er niet groot mee geworden’, dacht ik, daar gaan we wat moois mee maken! Aangezien ik totaal niet creatief ben was ik enorm opgelucht dat ik een super leuk idee tegenkwam, waarmee ik gelijk mijn beide doelen behaalde! Mission accomplished, aan de slag!

En zo zaten Roos en ik vanmiddag, terwijl de jarige in spe sliep, heerlijk te knutselen (lees: ik knutselde, Roos speelde mikado met de sateprikkers die ik nodig had….need I say more?)IMG_20170531_213727-1024x1024


IMAG1989-768x1024


IMAG1995-768x1024


Beretrots…o nee…’leeuwentrots’ zijn we op het resultaat! En Pim? Die zei: ” o nee, leeuw eette nannerijn”💖

liefs-annemarel
7