Helloooooooo abs!


21

Oké, de titel doet vermoeden dat ik mijn buikspieren weer in zicht heb en je ze kan voelen als ik ze aanspan. Maar maak je geen zorgen, er zijn nog geen toverfeeën in de stad die ze ineens tevoorschijn toveren (alhoewel….hoe fijn zou dat zijn??) en ik heb ook geen ‘overnight-liposuctie’ gehad. Nee hoor, ze zitten nog mooi verscholen achter hun beschermlaagje (eigenlijk laag, maar ik schrijf laagJE om mezelf te plezieren🤥).

Maar….ik VOEL ze en om eerlijk te zijn, had ik geen idee meer hoe dat ook alweer voelde. Zelfs de lage-dwarse buikspieren (je weet wel, die buikspieren die die mooie randjes bij sommige mannen creëren  😍) zijn nog aanwezig. Nou ja rechts, links voel ik ze niet, maar dat heeft een andere oorzaak.

Dit hele buikspier verhaal heb ik te danken aan mijn lieftallige fysiotherapeut Stijn. Inmiddels kent hij mijn lijf door en door en het plan is om te proberen wat aan te sterken. Niet dat ik de illusie heb dat ik ineens weer volledig ‘alive and kicking’ ben, maar om in ieder geval de zorgen dat de hele situatie niet verder verslechtert. 

Dus maakten we een plannetje en doken we samen vanmiddag de fitnessruimte in voor een goed lesje fysiofit. Vol goede moed rolde ik naar binnen in mijn sportbroek en sportschoenen, want ook al is het voor de sier, ‘sporten’ doe je in een gepaste outfit…Man…was dat even pittig (en nu niet denken dat ik echt in de ringen heb gehangen ofzo), maar ik was van sommige spieren echt vergeten dat ze in mijn lijf zitten. Toch wel handig zo’n fysiofitnessruimte die geschikt is voor de niet al te sportieven onder ons. Apparatuur waar ik tenminste ook iets mee kan en een fysiotherapeut aan mijn zijde die niet alleen stimuleerde en motiveerde, maar ook afremde!

Maar goed, na deze afbeulsessie ben ik doodmoe, maar voldaan en lig ik languit op de bank….op naar volgende week!

21