Happy Birthday, 80 jaar!


16

Happy birthday, 80 jaar! Jee pap, wat een leeftijd! Ik weet zeker dat je het graag mee had gemaakt. Je had het vast gezien als reden om eens lekker samen uit eten te gaan, eens gezellig te gaan barbecueën of gewoon te genieten van de aandacht. 

Een party, maar zonder jou

Maar helaas, no party this time. Nou ja, wel een party, maar zonder jou. De laatste keer dat je er bij was, was 5 jaar geleden op je 75e verjaardag. Gisteren hebben we toch je verjaardag gevierd én een gezellige dag gehad. Je was er graag bij geweest en had graag het vlees op de barbecue gedraaid. Je kleinkinderen worden groot pap.  Sommige lijken bijna geen kind meer…. Raar he, de tijd gaat gewoon verder, ook al ben je er niet meer bij.

Je jongste kleinkind is vorige week twee geworden. Je hebt hem niet eens gekend. Verschrikkelijk vind ik dat, want tjonge pap, wat zou je gek op hem zijn geweest. Je zou leuke dingen met hem hebben gedaan, Pim en Wim, samen op stap! Je zou zo vaak mogelijk een tripje naar Enschede hebben gemaakt. Je zou hem leren klussen en hem over je eigen jeugd, in de oorlog, verteld hebben. Maar helaas mag dat niet zo zijn. Toch kent hij je pap. Van onze verhalen. Hij staat voor je foto, wijst en zegt: “opa!!”. Geeft handkusjes en zwaait.

Wat een leeftijd!

Wauw…80 jaar zou je zijn geworden….80! Ongelooflijk wat een leeftijd. Ik heb erg veel moeite om me dat in te beelden. Het klinkt zo verschrikkelijk oud. Maar dat vind ik ook van 75 en toen jij 75 was was je nog totaal niet oud. Jij was één van die mensen waarbij de leeftijd niet bij de persoon past. Alsof je steeds ouder werd maar je niet ouder ging gedragen. Nou ja, aan sommige dingen kon ik het natuurlijk wel merken, bovendien was je natuurlijk erg ziek, maar over het algemeen was je nog gewoon 60 ofzo. In ieder geval een stuk jonger in mijn belevenis.De dagen dat ik je het meeste mis

Weet je dat deze dagen de dagen zijn dat ik je het meest mis papa; je verjaardag, de verjaardagen van mijn kinderen, een zomerse barbecue in de tuin, de momenten dat ik met een ernstig klusprobleem zit, de keren dat mama hier weer wegrijdt…alleen…. Dat zijn de momenten waarop ik zo graag wou dat je nog bij ons was. Dat je gewoon zou zeggen wat ik zou moeten doen en vooral vandaag, dat we gewoon die 80e verjaardag groot zouden vieren, met jou erbij!

Looking at the skies

I seem to see a million eyes.

Which ones are yours?

Where are you that yesterday

has waved goodbye

and closed its doors?

Barbra Streisand - Yentl -
Papa can you hear me?

Happy birthday pap😘

16